Lacrimi și selfie-uri la aeroport, în timp ce rezidentii din Hong Kong își iau rămas bun pentru totdeauna de la un oras care devine treptat un gulag comunist.

„Parcă nu mai văd nicio speranță în orașul meu”, a spus Wan, un student în vârstă de 23 de ani. „Dacă am șansa, aș vrea să-mi fac o viață în altă parte și să contribui la eliberarea orasului Hong Kong atunci când am posibilitatea.”

După protestele și revoltele din cauza proiectului de lege „anti-extrădare” din 2019, în Hong Kong au avut loc o serie de schimbări politice drastice, inclusiv a fost adoptata o legislație comunista de securitate națională, impusa de la Beijing, dar și o revizuire a sistemului electoral a orașului.

Conform datelor traficului de pasageri, orașul a înregistrat plecari pentru totdeauna de peste 100.000 de persoane, imediat dupa adoptarea legii securității naționale de anul trecut.

 


In Pictures: Tears and selfies at airport as Hongkongers bid a permanent farewell to troubled city.

„I don’t seem to see any hope in the city,” said 23-year-old freshgrad Wan. „If I have the chance, I would like to make a life elsewhere and contribute to Hong Kong when I have the ability.”

In Pictures: Tears and selfies at airport as Hongkongers bid a permanent farewell to troubled city


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns