Liderul de la Beijing, Xi Jinping, a pornit o vânătoare de afaceri private în China, de teama că antreprenorii i-ar putea amenința puterea, scrie John Pomfret într-un articol din The Atlantic.

🔷 Xi Jinping nu a luat măsuri dure doar față de afacerile private, în general, ci s-a îndreptat și împotriva antreprenorilor, om cu om. Pe 11 martie 2007, Xi Jinping, pe atunci liderul Partidului Comunist din provincia Zhejiang, de lângă Shanghai, a luat cina cu ambasadorul SUA în China. Cina era parte din planul ambasadei de a intra în grațiile oficialilor chinezi aflați în ascensiune. Xi, 53 de ani la vremea aceea, era cunoscut a fi printre cei trei oficiali aflați în cursă pentru înlocuirea lui Hu Jintao, tiranicul lider chinez.

Ambasadorul Clark T. Sandy Randt, coleg de clasă cu președintele Bush, a fost impresionat de Xi. Într-o telegramă în care menționează cina respectivă, Randt a caracterizat discuția ca fiind deschisă și prietenoasă. Xi a lăudat, cum făcea de obicei, filmele hollywoodiene și, extrem de convenabil pentru un lider de partid care provenea dintr-o provincie recunoscută ca un centru de energie antreprenorială, a adus cuvinte laudative unei legi care proteja investitorii privați din China. Xi s-a remarcat ca o stea în ascensiune și un sprijin real pentru investitorii privați.

mai mult la   /universul.net/


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns