China va respecta pe deplin stilul de viață al Taiwanului și sistemul social al insulei, a anunțat Partidul Comunist Chinez. Nu, Beijingul nu se pregătește să recunoască independența Taiwanului, din contră.

Oficialii de la Taipei le-au oamenilor să nu cadă în mrejele Chinei și să nu creadă promisiunile venite la comuniști înainte de alegeri. Președintele Tsai Ing-wen a spus că Beijingul încearcă să înfluențeze votul și să forțeze Taiwanul să accepte politica „o țară, două sisteme”, cea aflată în vigoare în Hong Kong și Macao. „Există un singur răspuns – imposibil”, a spus lidera de la Taipei despre ideile venite de pe continent, potrivit Reuters.

China se va ține de promisiune doar după ce insula se va reunifica pașnic cu restul țării și cât timp securitatea națională va fi protejată, a transmis regimul comunist, potrivit Reuters.

China nu a explicat cum democrația liberală din Taiwan va continua sub o dictatură comunistă. Declarații Beijingului vin cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale taiwaneze, care au loc în ianuarie.

mai mult la  universul.net


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns