Coreea de Sud: un portavion american acostează la Busan pentru exerciții comune cu Seul și Japonia

0
50

Sosirea USS Theodore Roosevelt vine la o zi după ce Seul l-a convocat pe ambasadorul rus Georgy Zinoviev pentru a protesta față de acordul la care a ajuns săptămâna aceasta între președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Un portavion american cu propulsie nucleară a sosit în Coreea de Sud pentru a participa la exerciții militare comune care implică și Japonia. Marina sud-coreeană a raportat acest lucru într-un comunicat, precizând că portavionul Theodore Roosevelt „a ajuns la baza navală din Busan în dimineața zilei de 22 iunie”. Liderii SUA, Coreei de Sud și Japoniei au convenit la un summit organizat în august anul trecut să organizeze exerciții de antrenament militar anual. La începutul acestei luni, șefii apărării din cele trei țări au anunțat noi exerciții menite să își intensifice răspunsul combinat în diferite domenii, inclusiv aerul, marea și spațiul cibernetic.

more :

https://www.agenzianova.com/ro/news/Coreea-de-Sud%2C-un-portavion-american-acosteaz%C4%83-la-Busan-pentru-exerci%C8%9Bii-comune-cu-Seul-%C8%99i-Japonia/

 

 


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns