Poliția din Hong Kong a arestat joi 11 persoane, printre care un avocat, sub acuzația că ar fi ajutat 12 activiști pro-democrație din Hong Kong să încerce să fugă din oraș, conform Associated Press.

Represiunea a sporit îngrijorarea că Beijingul dorește mai mult control asupra orașului și încalcă promisiunea că Hong Kong va menține drepturile civile proprii și sistemele politice separate pe o perioadă de 50 de ani din momentul în care a revenit sub control chinezesc.

Poliția a arestat opt bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 18 și 72 de ani pentru „asistarea infractorilor”, potrivit South China Morning Post, care a citat surse nenumite. Aceștia au fost citați spunând că anchetele de până acum au arătat că cei arestați nu încalcă nicio infracțiune conform legii securității naționale.

Noul val de arestări vine la o săptămână după ce 55 de activiști au fost reținuți în cea mai mare represiune împotriva mișcării pro-democrație din Hong Kong de când Beijingul a impus o nouă lege a securității naționale, în iunie anul trecut, pentru a înăbuși disidența pe teritoriul semi-autonom pe care l-a preluat de Marea Britanie în 1997.

mai mult la /romania.europalibera.org/


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns