Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat miercuri într-un interviu la TVR 1 că Rusia nu are resurse suficiente pentru escaladarea conflictului militar și nici nu poate ajunge cu mijloace militare în Republica Moldova.

„Aprecierea mea este că Rusia nu are resursele suficiente pentru escaladare. De asemenea, este clar că Rusia nu poate ajunge militar în Republica Moldova. Pe de altă parte, Republica Moldova are suficiente capacități consolidate de a face față eventualelor escaladări din Transnistria. Pe de altă parte, cei din Transnistria sunt foarte și foarte aliniați, pentru că asta am făcut noi, i-am aliniat la obiectivul nostru de pace și securitate în regiune. Rusia nu face altceva decât să promoveze agresiv un război care astăzi se numește război hibrid – să bage multă propagandă, să dezinformeze, să escaladeze anumite narative pro-război sau anumite narative care să producă disensiuni în societatea și nu doar din Republica Moldova, dar și în alte părți din Uniunea Europeană chiar și din alte părți din lume. Sunt încrezător că asta nu va reuși”, a mai spus Dorin Recean.

Dorin Recean, noul premier al Moldovei: E clar că Rusia nu poate ajunge militar în Republica Moldova / Cei din Transnistria sunt foarte aliniați, i-am aliniat la obiectivul nostru de pace și securitate


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns