Incident de securitate în Japonia. Premierul Kishida, evacuat de la un eveniment după ce asupra lui s-a aruncat o fumigenă

1
280

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a fost evacuat, sâmbătă, de la un eveniment de campanie, după ce asupra lui s-a aruncat o fumigenă. Suspectul a fost reţinut, relatează presa internaţională.

Autorităţile au arestat un bărbat la faţa locului, a informat presa japoneză. Imaginile video de la eveniment au arătat participanţii atacând bărbatul după ce a aruncat fumigena.

Kishida ţinea un discurs de sprijin pentru candidat al Partidului Liberal Democrat, înaintea alegerilor locale programate pentru 23 aprilie.

După ce a fost evacuat, Kishida a trecut la un alt eveniment de campanie în zonă. „Îmi pare rău că am provocat îngrijorare”, a spus el în timpul discursului său după evacuare. „Avem alegeri importante chiar acum. Trebuie să lucrăm împreună pentru a depăşi acest lucru”, a spus el.

/www.news.ro/externe


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

  1. Suntem cu totii ingroziti de acest incident si ii dorim calduros prim-ministrului japonez Fumio Kishida sa se recupereze cat mai repede si sa poata continua campania. De asemenea, luam in considerare profesionalismul autoritatilor care au retinut suspectul si au asigurat aducerea la ordine a evenimentului. Ne dorim ca astfel de incidente sa nu se mai repete.

Lasă un răspuns