China a fost unul dintre precursorii dezvoltării unei monede digitale a băncii centrale (CBDC) cu câteva luni înainte ca alte țări și băncile lor centrale să se prindă. Cu toate acestea, odată cu faza sa lungă de pregătire, mulți au început să se întrebe dacă yuanul digital al Chinei s-ar dezvolta la timp, mai ales că pandemia COVID-19 continuă prezintă o oportunitate ideală pentru lansarea monedei digitale.

După luni de așteptare și actualizări vagi de la Banca Poporului Chinez (PBOC), yuanul digital a intrat în cele din urmă într-o fază de testare pilot în patru orașe, condusă de Banca Agricolă Chineză (ABC) deținută de stat.

Yuanul digital al Chinei este mai frecvent cunoscut sub numele de DC / EP. Utilizatorii pot accesa aplicația mobilă creată de ABC atât pe Android cât și pe iOS, unde utilizatorii se pot bucura de funcții precum portofelul DC / EP încorporat și tranzacțiile de plată prin scanerul de cod QR sau pur și simplu atingând telefonul altcuiva. Procesul este disponibil doar în Shenzhen, Chengdu, Suzhou și Xiong An în prezent și numai pentru utilizatorii care au fost listați.

Banca Centrală a Chinei a confirmat că va testa o aplicație mobilă pentru stocarea și schimbul de yuani digitali, după ce capturile de ecran au circulat pe rețelele de socializare.

mai mult la  /tradesilvania.com/

Lasă un răspuns