Autorităţile sanitare din provincia Hubei au anunţat luni că alţi 64 de oameni au murit din cauza infecţiei cu coronavirus, bilanţul deceselor în epicentrul epidemiei ajungând la 412. În total în China sunt 425 de morţi. Un al doilea deces a fost raportat în afara Chinei, la Hong Kong unde are loc o grevă a personalului medical.

În provincia Hubei sunt peste 13.500 de cazuri confirmate: circa 11.000 de pacienţi sunt spitalizaţi, în timp ce 576 dintre ei se află în stare critică.
Un al doilea deces în afara Chinei
Un pacient de 39 de ani a murit la Hong Kong. El locuia cu mama sa care a fost depistată pozitiv pe 2 februarie ca al 15-lea caz din ţară. Bărbatul, bolnav cronic, fusese diagnosticat pe 31 ianuarie după ce a călătorit la Wuhan pe 21 ianuarie şi a revenit două zile mai târziu la Hong Kong. El nu a luat contact cu animale sălbatice şi nu a vizitat pieţele din oraş.
Personalul medical din Hong Kong se află in grevă de luni – el solicită guvernului închiderea graniţelor cu China. Serviciile publice de urgenţă nu mai pot funcţiona la capacitate maximă, pacienţii fiind sfătuiţi să se adrese clinicilor şi spitalelor private.
mai mult la   adevarul.ro

Lasă un răspuns