Administraţia de la Taipei a condamnat marţi „dictatura” din China, în contextul aniversării a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, condusă de comunişti, informează agenţia de ştiri Reuters.

Taipeiul a mai transmis că regimul de la Beijing este „o ameninţare serioasă la adresa păcii în regiune şi civilizaţiei şi democraţiei globale”.

Relaţiile între Taipei şi Beijing s-au deteriorat după alegerea Tsai Ing-wen în funcţia de preşedinte al Taiwanului, despre care China consideră că doreşte să declare independenţa statului insular, o limită de netrecut din punctul de vedere al conducerii de la Beijing.

Mai mult, China şi-a manifestat nemulţumirea faţă de declaraţiile Taipeiului în favoarea protestelor pro-democraţie din Hong Kong.

Xi Jinping susţine că ascensiunea Chinei este de neoprit

Preşedintele Xi Jinping a declarat, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la instalarea regimului comunist la Beijing, că nicio forţă nu poate opri ascensiunea Chinei şi a îndemnat la „unificarea completă” a ţării, informează agenţia de ştiri Bloomberg.

„Astăzi, o Chină socialistă stă în estul lumii şi nu există nicio forţă care să poată clătina fundaţia marii noastre naţiuni,” a declarat Xi, cu ocazia ceremoniilor de la Beijing.

„Nicio forţă nu poate opri progresul poporului chinez şi naţiunii chineze”, a adăugat preşedintele.

mai mult la gandul.info


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns