Beijingul a avertizat miercuri Japonia ca „isi sapa propriul mormant”, oferindu-se sa apere Taiwanul de China, alaturi de SUA.

Intr-un editorial din Global Times, publicatie controlata de regimul comunist de la Beijing, se afirma ca Japonia este „neputincioasa” in fata armatei chineze. Japonia este avertizata ca va deveni o tinta legitima si ca se va confrunta cu represalii daca armata sa ar depasi ‘liniile rosii’ ale Chinei.

Avertismentul a fost lansat dupa ce Japonia a promis ca se va alatura SUA in apararea Taiwanului daca acesta va fi invadat de China, deoarece – a spus Tokyo – Japonia ar putea fi urmatoarea. Vicepremierul Taro Aso a declarat luni ca invadarea Taiwanului ar putea reprezenta o amenintare pentru orasul japonez Okinawa, a relatat agentia de stiri Kyodo.

‘Daca o problema majora ar avea loc in Taiwan, nu ar fi exagerat sa spunem ca aceasta situatie ar ameninta supravietuirea [Japoniei]’, a declarat Aso la o petrecere de strangere de fonduri a unui coleg deputat din Partidul Liberal Democrat. ‘Trebuie sa ne gandim bine ca Okinawa ar putea fi urmatoarea’, a spus Aso, citat de Kyodo.

mai mult la /www.aktual24.ro/china-trece-la-amenintari-dure-japonia-isi-sapa-propriul-mormant-daca-va-apara-taiwanul-va-deveni-o-tinta-legitima-si-va-avea-parte-de-represalii/


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns