O imagine înfiorătoare reflectă realitatea sumbră a epidemiei cu noul tip de coronavirus din oraşul chinez Wuhan: un bărbat grizonat care poartă o mască de protecţie, mort pe un trotuar, cu o sacoşă de cumpărături în mână, înconjurat de poliţie şi personal medical.

Pe o stradă care în mod normal ar fi fost plină de oameni, din Wuhan, un oraş industrial de 11 milioane de locuitori, aflat cu totul în carantină, există doar câţiva trecători, însă aceştia nu îndrăznesc să se apropie, nici măcar de curiozitate, de bărbatul decedat.

Wuhan este centrul epidemiei noului coronavirus, despre care se crede că s-a transmis de la animale sălbatice la oameni, într-o piaţă din oraş.

Virusul, care a apărut la sfârşitul anului trecut, a dus la moartea a 213 persoane şi a infectat alte câteva mii în China şi în multe state de pe tot globul. Doar în Wuhan, virusul a ucis 159 de oameni până acum.
Autorităţile au luat măsuri fără precedent, izolând practic oraşul, blocând şoselele de ieşire din Wuhan şi interzicând zborurile, în încercarea de a opri răspândirea virusului mortal. Mai multe state, inclusiv SUA, Franţa, Marea Britanie, Japonia, Australia şi Coreea de Sud şi-au evacuat cetăţenii din zonă.

mai mult la  adevarul.ro


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns