Pandemia de coronavirus a eliminat zeci de milioane de locuri de muncă în China, crescând presiunea pe rețeaua de asistență socială a țării, neuniform dezvoltată, și devenind astfel o provocare politică majoră pentru Beijing. Nu este clar dacă guvernul chinez are la dispoziție mijloacele necesare pentru a gestiona creșterea accentuată a șomajului, alimentată de focarul de Covid-19, unii economiști avertizând că schimbările structurale pozitive ale economiei, care ajutaseră la absorbția valurilor de șomeri în trecut, nu mai sunt de actualitate.

  • O analiză publicată de South China Morning Post, sub semnăturile lui Zhou Xin și Sidney Leng. Zhou este specializat în economie politică la Post, lucrând anterior și pentru Reuters și Bloomberg, la Beijing. Leng a activat în mass-media americană și din Hong Kong, fiind specializat în politicile economice ale Chinei.

Cu toate acestea, capacitatea Partidului Comunist Chinez de a ajuta grupurile cele mai vulnerabile la încetinirea economiei chineze – în special cei 300 de milioane de lucrători migranți – va determina în mare măsură dacă poate recupera rapid terenul pierdut și dacă poate menține încrederea și suportul popular în modelul său de guvernare, într-o perioadă în care rivalitatea cu Statele Unite se încinge.

mai mult    universul.net


Descoperă mai multe la Beijing | China ⓜ mapamond domains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns